sreda, 23. januar 2008

3. delavnica na osnovni šoli Vrhovci

Po pozdravu smo se pripravili na uvodno igro »Nogomet«, ki jim je bila precej všeč tudi zaradi tekmovalnosti, saj smo jih razdelili na dve skupini, ki sta se nato pomerili med sabo. Nadaljevali smo z ponovitvijo pravil. Kar je tudi potekalo v tekmovalnem vzdušju, saj so se razdelili na enaki dve skupini in nato je vsaka skupina poskušala čimprej sestaviti pravila. Ta je pa Mojca že prej pripravila in razrezala kot »sestavljanko«. Opazile smo, da jim je všeč tekmovalnost in časovna omejitev, pa da se tudi z porazom kljub prvemu velikemu razburjenju nato postopoma soočijo.
Osrednji del delavnice je predstavljala igra, ki smo jo odigrale študentke. Predstavile smo jim zgodbo o Maticu, ki je prvič sam doma in pripravi zabavo za prijatelje, na kateri se nekaj zalomi.
Temu je sledila diskusija v katero smo jih z prej pripravljenimi vprašanji postopoma vključili in smo jo nato aktivno razvijali. Ob tem so učenci povedali tudi svoje ideje, predloge, razmišljanje in tudi kakšno osebno izkušnjo.
Po zaključeni diskusiji je seveda sledilo oblikovanje sporočila delavnice, pri čemer niso imeli težav, saj so hitro oblikovali sporočilo, da se lahko zabavamo tudi brez alkohola.
Zaključili pa smo z povabilom na zaključno delavnico, ki bo potekala v malo drugačni izvedbi, kot so delavnice do sedaj. Za popotnico pa smo jim razdelile še nekaj dobrot od dontorjev, da so se malo posladkali.

Ni komentarjev: