torek, 4. marec 2008

1. delavnica drugega sklopa na osnovni šoli Matije Čopa

Danes, 4.3.2008, smo študentke pričele z izvajanjem novega sklopa delavnic na Osnovni šoli Matije Čopa v Kranju, vendar smo se tokrat lotile druge stopnje, kar pomeni, da se delavnice odvijajo skupaj z osnovnošolci, ki so bili že lansko leto vključeni v projekt Moja odločitev in so že sodelovali skupaj z nami.
Najprej smo drug drugega lepo pozdravili. Ker se vsi med seboj še nismo poznali, smo se tudi predstavili in izdelali verižice z imeni. Sledilo je oblikovanje skupnih dogovorov o tem, kako bomo v prihodnje sodelovali oziroma kakšna bi skupina morala biti, da bi se v njej vsi dobro počutili. Ko smo te dogovore zapisali na plakat, je sledila igra za sprostitev. V njej so uživali tako otroci kot tudi me študentke in tako smo se skupaj dodobra prebudili ter sprostili.
V osrednjem delu današnjega druženja smo na kreativen in zanimiv način ponovili sporočila iz prve stopnje delavnic, nato pa smo otroke povabile, da skupaj z nami izoblikujejo prihajajočo peto delavnico. To smo storile na način, da smo vsakemu izmed njih razdelile list, na katerega so imeli otroci možnost anonimno zastaviti kakršno koli vprašanje, ne glede na temo in področje. Na vsa zastavljena vprašanja pa bomo tako poskušale odgovoriti na omenjeni peti delavnici.
Na koncu smo se vsi posladkali z Lumpijevimi sokovi in pa Gorenjkino temno čokolado!

Ni komentarjev: