torek, 5. februar 2008

5. delavnica na osnovni šoli Matije Čopa

Še preden smo začeli z vsebino same delavnice, smo otroke najprej spomnile na zaključno delavnico prihodnji teden ter jih informirale o osnovnih zadevah glede zadnjega srečanja. Ko smo se o tem dogovorili, je sledila zabavna igra »Nogomet«, ob kateri smo se vsi pošteno nasmejali, sprostili in se dokončno zbudili. Kot navadno, smo tudi tokrat ponovili naša pravila delavnic, vendar na nekoliko drugačen, zabavnejši način. Otroci so namreč morali iz premešanih besed na lističih sestaviti tri smiselna pravila. Ko jim je to brez težav uspelo, je sledil pregled domače naloge, v okviru katerega je vsak pokazal, kaj je narisal in opisal svojo sliko.
Osrednji del je tokrat zajemal igrani prizor, ki je predstavljal zabavo pri dekletu, kjer je bil prisoten tudi alkohol. Otroci so se seznanili z ravnanjem v različnih neprijetnih situacijah in razvili zanimivo debato, ki je zajemala različna mnenja in izkušnje.
Skozi današnjo delavnico smo otrokom skušali sporočiti, da obstajajo tudi drugi, zdravi načini za dobro voljo in jih pripeljati do zaključka, da se lahko zabavamo tudi brez alkohola.

Ni komentarjev: