torek, 1. april 2008

5. delavnica drugega sklopa na osnovni šoli Matije Čopa

Ko smo se zaspano posedli v krog, smo otroke najprej lepo pozdravile, jih opozorile na zadnjo delavnico naslednji teden in jih presenetile s prvoaprilsko šalo, ki jih je kar pošteno zbudila. Ko smo se nasmejali, smo naredili krajšo evalvacijo prejšnje delavnice, v okviru katere nas je obiskal Trkaj. Otroci so bili nad njim zelo navdušeni in hvaležni, da nas je obiskal, hkrati pa so lahko spoznali tudi delček njegove zgodbe, katere dogodivščine so se nanašale tudi na alkohol in škodljive posledice le-tega.
Sledila je igra »konjska dirka«, ob kateri smo se dokončno sprostili, zbudili, ponovili dogovore in se pripravili na današnjo tematiko delavnice. Tokrat smo namreč študentke odgovarjale na vprašanja otrok, ki so jih postavljali na koncu prve in tretje delavnice. Odgovore smo razporedile v štiri različne sklope, ki so zajemali:
1. sklop – zabavna vprašanja
2. sklop – spolnost
3. sklop – odvisnosti
4. sklop - projekt Moja Odločitev
Preden smo jim odgovorile na vsako vprašanje, smo se obrnile tudi nanje in jih povprašale, kako bi oni odgovorili na določeno temo. Tako smo vsak odgovor še skupaj pokomenirali, predebatirali in diskutirali o različnih temah. Ker nas je čas na koncu že zelo preganjal, smo se dogovorili, da bomo na vprašanja, ki so nam še ostala, odgovorili na začetku zadnje, 6. delavnice.
Preden smo se razšli, smo otrokom zopet razdelile liste, na katere so zapisali, kaj jim je bilo tokrat všeč in kaj ne.
Rezultat današnje delavnice se nam je zdel zelo dober in pozitiven, saj so otroci popolnoma prisluhnili odgovorom na njihova vprašanja, aktivno sodelovali v diskusiji in bili ob koncu vidno zelo zadovoljni.

Ni komentarjev: