sreda, 9. april 2008

zaključna delavnica drugega sklopa na osnovni šoli Matije Čopa

Ko smo se vsi zbrali, smo se posedli v krog in se najprej lepo pozdravili na naši zadnji (zaključni) delavnici, ki je namenjena proslavljanju in zabavanju.
Za začetek smo začeli z igro, katera je vsem najbolj ostala v spominu oz. smo se ob njej najbolj nasmejali. To je bila igra SLON-TOASTER-BALERINA.
Po končani igri smo nadaljevali z odgovori na vprašanja, katera so še nam ostala iz pete delavnice, saj smo se prejšnjič zmenili, da jih danes zaključimo. To so bila 4 vprašanja iz sklopa odvisnosti in dve iz sklopa projekt Moja odločitev. Odgovarjali smo na vprašanja na tak način kot smo ga izbrale že na peti delavnici. Ta del nam je vzel kar nekaj časa, saj smo iz vsakega vprašanja razvili krajšo debato.
Sledila so darilca, in sicer KNJIGA POHVAL. Vsak od učencev je dobil moder papir, ki ga je prepognil na pol, nato pa na prvo stran napisal svoje ime in to knjigico dal naprej svojemu sošolcu, sošolki na desno. Nato je vsak napisal nekaj lepega, dobro lastnost o tej osebi, katero ime je bilo napisano na prvi strani. Na koncu je nazaj dobil vsak svojo knjigico s svojimi dobrimi lastnosti, ki so mu jih napisali ostali sošolci in sošolke. Vmes pa smo študentke pazile, da niso napisali kaj grdega o svojem sošolcu ali sošolki. Na koncu, ko je vsak v roke dobil svojo knjigico, se je razvnel po učilnici velik nemir, saj so bili radovedni kaj jim je kdo napisal in predvsem kdo je napisal katero lastnost.
Potem smo se še zmenili kako in kaj bodo predstavili staršem kaj vse smo letos počeli na delavnicah ter kaj so se naučili. Odločili so se, da bodo staršem zaigrali temo ene delavnice, ostali učenci iz drugega razreda pa bodo morali ugotoviti katera delavnica je to bila in njen naslov.
Za konec današnje delavnice pa smo še učence poprosile, da nam povedo svoje mnenje o letošnjih delavnicah, da naj ocenijo naše delo, da naj povedo pozitivne in negativne stvari delavnic, saj jih bomo samo tako lahko izboljšale. Nato pa so že prišli po nas, da se lahko pridružimo staršem, saj so končali s predavanjem.

Ni komentarjev: