sreda, 12. november 2008

2. DELAVNICA NA OSNOVNI ŠOLI NAKLO

Na 2. delavnici smo govorili o vzrokih pitja alkoholnih pijač. Ker smo že prejšnji teden prebile led, nam je šlo tokrat lažje od rok. Kljub temu da je ta delavnica precej dolga, pa nam jo je uspelo izpeljati v celoti.
Po uvodnem pozdravu je sledila igra »slon, balerina, toast in Elvis«, ob kateri smo ponovili dogovore, ki smo jih soustvarili na 1. delavnici. Nato je ena od nas prebrala zgodbo in po pozornem poslušanju le-te, smo otrokom zastavile nekaj vprašanj na to temo.
Sledilo je skupinsko povezovanje trditev z lastnostmi, ki so bile napisane na plakatu. Pravilne povezave smo zapisali na tablo in ob vsaki posebej se je razvila tudi diskusija o določeni lastnosti. Otrokom smo med samo diskusijo razdelile tudi vizitke z informacijami o SOS telefonih. Otroci so veliko sodelovali in podelili z nami kar nekaj svojih izkušenj. Kar dobro jim je šlo od rok tudi dvigovanje rok.
Pri ugotavljanju sporočila delavnice, so potrebovali nekaj namigov, ampak s skupnimi močmi nam je uspelo. Za zaključek smo jih povabile, naj do naslednjič malo razmislijo o pesmih, pregovorih in rekih z določeno vsebino. Na koncu smo razdelile še liste, na katere so zapisali kaj jim je bilo všeč in kaj ne.

Ni komentarjev: