sreda, 19. november 2008

3.DELAVNICA NA OSNOVNI ŠOLI NAKLO

Današnje vaje so potekale več kot odlično. Eden od možnih razlogov, da je bilo tako popolno, bi lahko bil prisotnost učiteljice, vendar mislim, da je najpomembnejši dejavnik današnjega dobrega sodelovanja to, da smo se z otroci povezali in se navadili eni drugih ter seveda zanimivo oblikovane delavnice.
Po uvodnem klepetu smo se spomnili prejšnjih delavnic in tako preverili ter obnovili pridobljeno znanje. In »poglej ga zlomka« otroci so obnovili skoraj vse kar smo jim predavale, kar je za nas bila velika pohvala, saj smo tako ugotovile, da se je splačalo sodelovati in predvsem, da bodo otroci od naših delavnic s seboj odnesli veliko znanja o škodljivosti alkohola.
V nadeljevanju smo se kot ponavadi tudi tokrat igrali. Današnja igra je bila Izdelava gnezda za jajce. Otroci so aktivno sodelovali in obe skupini sta naredili dobro gnezdo, kar je pomenilo, da so jajca ostala cela.
Po igri smo utrdili vsem dobro znane dogovore, tako da smo jih ponovili s pomočjo podajanja žogice.
Nato je sledil otrokom najboljši del današnjih vaj (kar smo izvedeli iz končnih anket +/-) – igra »Mladi na koncertu«. Igrali so ena prostovoljka, dva fanta in štiri punce. Prostovoljka je igrala vinjeno prijateljico, ki je zamujala na koncert, na katerega jo je povabila njena prijateljica, ki je praznovala rojstni dan. Prijatelji so jo nestrpno pričakovali in tako zamujali na koncert. Po predstavi smo se o njej tudi pogovarjali. Debata je bila zanimiva in dinamična. Otroci so sami povedali skoraj vse o posledicah vinjenosti in nas tako zopet prijetno presenetili.
Delavnico smo končali s sporočili delavnice, ki so jih otroci napisali na »plakat sporočil« in domačo nalogo.
Pred odhodom pa so nam tudi tokrat kot ponavadi izročili ankete +/- in pomagali pospraviti razred.

Ni komentarjev: