ponedeljek, 11. februar 2008

Zaključno srečanje na osnovni šoli Matije Čopa

DISKUSIJA S STARŠI 11.2.2008 ob 17.00

Zbrale smo se že ob 16h, da smo pripravile jedilnico, kjer je kasneje potekalo neformalno srečanje. Piškote, čokolade, pijačo, ki smo jo dobile od donatorjev smo razporedile po mizah.
Pripravile smo tudi sosednji prostor, da smo razporedile stole v krog.
Na začetku je Urša na kratko predstavila projekt, nato je Natalija nekaj povedala o donacijah in o objavljenih člankih v medijih, zaključila je Branka, ko je starše prosila naj izpolnijo ankete in predstavila mag. Ksenijo Ramovš.
Mag. Ksenija Ramovš je naprej predstavila sebe. Povedala je kje dela, s čim se ukvarja in da je tudi ona mati. Povabila je starše k diskusiji, a na začetku so bili bolj sramežljivi. Tako je nekaj časa bolj navajala podatke o raziskavah, ki so bile narejene na področju alkohola, zasvojenosti in mladih.
Počasi se je razvila diskusija, ki je bila zelo pestra. Nekateri starši niso več zdržali in so se začeli pogovarjati s svojim sosedom, saj so jim podatki in nekatero povedano sprožili razmišljanje, mnenje, ki so ga hoteli nemudoma nekomu povedati. Nekateri so bili bolj pogumni in so svoje mišljenje predstavili tudi na glas.
Diskusija je potekala tudi na to temo, kdaj naj otrok poizkusi alkoholno pijačo, kdaj je pravi čas. Razmišljanja so bila različna, eni so bili mnenja, da je treba počakati do polnoletnosti, drugi, da je morda že čas, …
Na čase se je kar iskrilo od vseh razmišljanj in reakcij, ki jih ima pogovor na temo alkohol in mladi. Zdi se mi, da je bila diskusija dobra in da so starši tudi nekaj odnesli od vsega skupaj.
Ko smo zaključili, so prišli otroci in na izviren način predstavili delo na delavnicah, tako da je ena skupina igrala, druga pa je morala ugotoviti za kaj gre. Staršem je bilo všeč.
Ko so zaključili, smo povabili še razredničarki in socialno pedagoginjo, da povejo svoje mnenje, razmišljanje ob našem projektu. Povedale so, da so se tudi one naučile nekaj novih stvari in da se jim zdi projekt izredno zanimiv za otroke ter uspešen.
Ob koncu je Natalija povabila vse skupaj na neformalno druženje v sosednji prostor.

Ni komentarjev: