torek, 12. februar 2008

zaključno srečanje na osnovni šoli Vrhovci

DISKUSIJA S STARŠI 12.2.2008 ob 16.30
Zbrale smo se že ob 16h, da smo pripravile učilnico. Odmaknile smo mize, razporedili stole in okoli po mizah smo naložile pijačo, čokolade in piškote, ki so jih dobili od donatorjev.
Ko so starši zbrali, je najprej razredničarka pozdravila starše in jim nekaj povedala v zvezi z organizacijo šole. Potem smo bili na vrsti mi.
Na začetku je Urša na kratko predstavila projekt, nato je Natalija nekaj povedala o donacijah in o objavljenih člankih v medijih, zaključila je Branka, ko je starše prosila naj izpolnijo ankete in predstavila mag. Ksenijo Ramovš.
Mag. Ksenija Ramovš je naprej predstavila sebe. Povedala je kje dela, s čim se ukvarja in da je tudi ona mati. Povabila je starše k diskusiji Ozračje je bilo prijetno, tako da so se straši že na začetku vključili v razpravo. Najprej je beseda tekla o pohvalah. Kdaj starši svoje otroke pohvalijo in kdaj jih še morda dodatno nagradijo in kako.
Diskusija se je naprej razvijala še o vrednotah, mejah,… Beseda je tudi tekla o tem, da v istem stavku ni dobro uporabiti pohvala in grajo. Za to ponavadi uporabljamo besedi ampak, toda. S takim ravnanjem uničimo vse kar smo povedali prej v pohvali.
Diskusija je bila pestra, umirjena vendar nabita z energijo ter obenem sproščena. Vsi starši so prišli do besede.
Ko smo zaključili, so bili na vrsti otroci, ki so predstavili staršem delo na delavnicah na zelo izviren način. Videli smo, da so zelo spretni v igranju različnih vlog. Razdeljeni so bili v dve skupine in ena skupina je morala uganiti, kaj druga skuša prikazati.
Zaključili smo z mnenji o našem projektu s strani razredničark ter nadaljevali z neformalnim druženjem.

Ni komentarjev: