sreda, 11. april 2007

Dotatek k 2. delavnici

ALI STE VEDELI?

1)….da je večina ljudi, ki so odvisni od alkohola, poročenih, imajo službo ter družinske obveznosti in niso klateži

2) …da se količina alkohola v alkoholni pijači ne zmanjša, če se ji primeša brezalkoholna pijača (npr. kokakola, radenska, limonada…)

3)…da je poraba alkohola v Sloveniji zelo visoka (več kot 10 litrov čistega alkohola na prebivalca na leto ) in smo v primerjavi z drugimi državami na tem področju med vodilnimi državami…Žal!

To mislim, da bi bilo dobro povedat, kaj je čisti alkohol, če nismo že v prejšnji skupini, (no v naši mislim da smo, ko smo govorili o alkoholu ki ga uporabljajo v bolnišnicah, če se motim, me popravite…

4)…da je večina tistih, ki so odvisni od alkohola, začela piti zato, ker jim je bilo fajn zaradi dobrih izkušenj, ki pa so se kasneje sprevrgle v slabe, v trpljenje in odvisnost.

5) …da se zaradi čezmernega uživanja alkohola lahko zastrupiš, padeš v komo, se podhladiš (ker alkohol razširja žile), pride lahko do zastoja srca in v najhujših primerih celo do smrti.

ZATO…NE POZABI:

…če se bo slučajno kaj podobnega zgodilo komu izmed tvojih prijateljev, ukrepaj! Ne pusti ga obležati samega! Pokliči reševalce ali starše, obrni se na koga od odraslih!

Pomni:

…za vse več svojih dejanj in odločitev si odgovoren ti sam! To pomeni, da si odgovoren zase in za druge, ne glede na vplive drugih, okoliščine in morebitno zavajanje.

Pred vsako pomembno odločitvijo premisli o posledicah, potem se odloči tako, kot bo najbolje zate!

Ni komentarjev: